Lise Marit Syftestad

Lise Marit Syftestad

Lise Marit (f. 1993) fra Kviteseid i Vest-Telemark, går for øyeblikket på en folkehøyskole i Hadsten utenfor Aarhus, Danmark. Her tar hun journalistikk som hovedfag, og forbereder seg på å komme inn på journalistikk ved Danmarks medie- og journalistikhøjskole i Aarhus. Lise Marit har rollen som oppstarter og leder i Malawifriends. Hun interesserte seg i tidlig alder for det å hjelpe mennesker som ikke har det like godt som oss, og samlet inn penger til fattige barn allerede i 10-års alderen. Men den større interessen, og gleden av å gjøre en forskjell, har skjedd gjennom flere reiser rundt om i verden hvor hun har blitt kjent med mange forskjellige mennesker og kulturer. Hun har sett at noen trenger mer hjelp enn andre. I 2012 studerte Lise Marit samfunnsvitenskap ved Høgskulen i Volda, der hun fikk mye kunnskap om hvordan forskjellige samfunnsformer fungerer. Gjennom dette studiet fikk hun også mange erfaringer og mye kunnskap om oppbygging av organisasjoner, noe som er kommet godt med i arbeidet med Malawifriends. Hun har en stor interesse for å fortelle andres historier og for å formidle et budskap. Hun ønsker å gi andre et innblikk i viktige samfunnspolitiske tema, og skape debatt. Dette ønsker hun å gjøre med en journalistikkutdannelse og hun håper også et journalistisk arbeid kan fremme Malawifriends.

Lise Marit Syftestad

Caroline Dokken Wendelborg

Caroline (f.1991) fra Drammen, studerer for tiden PR, kommunikasjon og media ved Høgskulen i Volda. Etter videregående ble hun introdusert for verden og dens mangfold på linjen Global Village på Solborg Folkehøgskole. Hun fikk reise Etiopia på langs og backpacke rundt i sør-øst Asia, samt lære alt om fotografi, at fotball faktisk bygger broer mellom kulturer og hvordan sterke kulturmøter setter livet i perspektiv. I 2011 startet Caroline å studere utviklingsstudier ved Høyskolen i Oslo og Akershus, der gjennomførte hun et fem-ukers feltarbeid i Ghana, for å gjøre research på om fotball kan brukes som et virkemiddel for utvikling av et u-land. Caroline var også en av de heldige vinnerne av konkurransen til Norad, “Reisen Tilbake” i 2011, og fikk dermed reise til Zambia for å se på resultater av norsk bistandsarbeid. Nå i dag er Caroline akkurat tilbake i moderlandet etter et utvekslingsopphold ved Hawaii Pacific University. Ved siden av studiene i Volda jobber hun frivillig med alt fra ulike oppdrag via PR-Studentane, skribent for StudiebygdA.no, fotograf for Den norske dokumentarfilmfestivalen og PR- og informasjonsarbeid for Malawifriends.

Lise Marit Syftestad

Ingvild Holm-Risøe Myrstrand

Ingvild (f.1994) fra Kragerø, startet studenttilværelsen i høst, da hun begynte på handelshøyskolen BI, i Bergen. Hun tar i førsteomgang et årsstudium i økonomi, så får tiden vise hvor veien går videre. Ingvild er en reiseglad jente, som gjennom sin interesse for sang og musikk har fått oppleve store deler av Norge, Europa og Kina. På den måten har hun forstått at det er så uendelig mye mer utenfor den lille ”Norgesbobbla”, både positivt og negativt. Og for å få et riktig bilde av verdenssamfunnet, som vi alle er en del av, må man tørre å åpne seg og være villig til å lære nye ting. Ingvild er en åpen person, som liker å gi av seg selv. Noe hun fikk vist gjennom mange år i teatermiljøet. Det var også her hun fikk høre om Malawifriends, og begynte å engasjere seg i prosjektet. Ingvild er nå klar for å legge ut på en reise, med et mål om hjelpe mennesker som ikke har vært like heldige, og å ta med seg erfaringer hjem igjen til Norge som hun kan dele med det norske samfunn.

Lise Marit Syftestad

Tuva Bjordal

Tuva (f.1990) fra Trondheim, studerer i likhet med Caroline PR, Kommunikasjon og Media ved Høgskulen i Volda. Fra hun sluttet på videregående har hun brukt mye tid på å reise og oppleve ulike kulturer, og har blant annet brukt 3 måneder på å jobbe frivillig på et fosterhjem og som assisterende lærer for barn med lærevansker i Cape Town, backpacket Asia og Oceania, samt bodd og studert i Australia. Med stor interesse for globalisering og utvikling håper hun i fremtiden på å kunne jobbe med interkulturell kommunikasjon. Ved siden av studiene i Volda jobber hun som skribent for australiatur.no og som frivillig for blant annet den Norske Dokumentarfilmfestivalen og Malawifriends.